Jävla Bruntrast

Profilbild för johankarlsson

Idag hade jag äntligen hittat en lucka för att kunna ta mig till Säbyholmsskolan utanför Bro där Bruntrasten uppehållit sig den senaste veckan.
Upp gristidigt i ottan för att komma igång med jobbet som skulle göras så att jag kunde hämta Lilleman efter lunch och åka iväg.
Lilleman spejar efter Bruntrast
Förmiddagens rapporter på svalan bådade dock inte gott. Ej återfunnen var det enda vi såg. Men den lille flygaren måste väl bli hungrig någon gång så hoppet levde. Den hade dessutom varit osynlig långa stunder de andra dagarna också.
Kallt var det så det var till att förbereda sig på en tuff uppgift att hålla Lilleman vid gott mod, för här skulle det bli mycket väntan.
2,5 timmer orkade han men någon Bruntrast lyckades ingen se. Lilleman var glad i alla fall, för han lyckade få tre andra kryss under besöket. Tre obsar som gav mig svalan och årskryss och ett riktigt kryss.
Det började med en fågel i en grantopp som visade sig vara en Stenknäck. Strax därefter hörde vi domherrar.
När tålamodet för Lilleman började tryta så blev det plötsligt liv på alla skådarna. En Sparvuggla hade siktats i en björk. Långt bakom och halvt skymd sikt, men jag lyckade få in den i tuben så att Lilleman också kunde se den.
Undrar just om den rackaren hade käkat upp vår bruntrast?

Liknande inlägg

Svar

 1. Profilbild för Jocke Karlsson
  Jocke Karlsson

  Aj då, det visar ju att man verkligen måste dra direkt och inte vänta….Det har varit stora mängder sidensvans på skolan under veckan och i takt med det har bären försvunnit.
  Trist att ni dippade men nästa gång det dyker upp en raring får ni nog dra tidigare…Sparvuggla är ju dock alltid härligt. En tuff liten rackare.

  1. Profilbild för Johan Karlsson

   Trist som sjutton att man inte har ett jobb som ger en möjlighet att bara sticka dit. Men även om det aldrig skulle dyka upp en Brunsparv igen, så går det fler tåg med andra rariteter. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.