Jävla Jorduggla

Profilbild för johankarlsson

Efter en vecka i ett vintrigt Norrbotten som förvisso bjöd på trevliga fågelturer för mig och Benjamin så infann sig dock en viss abstinens efter vårfåglar när man läste rapporter på Svalan.
Därför vände jag och Lilleman i dörren när vi kom hem och begav oss till Frövisjön och sedan till Bocksjön.
Frövisjön levererade som vanligt bra med fågel. Spetsbergsgässen var kvar och en hel del Sångsvan fanns också kvar i sjön, men det som vi var ute efter idag var de 5 Bergänder som rastade där. Jag har sett Bergand vid två tillfällen tidigare och i båda fallen har det rört sig om enstaka hanar som rastat tillsammans med andra arter. Ena gången Vigg och andra gången Brunand.
Nu var det en ren liten flock med 3 hanar och 2 honor som låg mitt i sjön och guppade.
Vi såg också årets första Bruna Kärrhökar. En hane på väg till sjön och en Hona som patrullerade sjön. Dessutom har doppingarna börjat anlända och Skäggdoppingarna hade fullt upp med sina brölloppsbestyr bland vassruggarna. Smådopping har tydligen också siktats men vi hittade dem inte och letade inte så noga heller eftersom vi ville vidare till Bocksjön för att försöka hitta Jordugglan som setts där kväll efter kväll efter kväll sedan jag själv var där senast utan att se den. (Kanske inte alla kvällar, men det känns så)
Men den där lymmeln verkar inte gilla mig för inte fick jag se den idag heller. Fjällvråk och några tranor och en ensam spelande sånglärka var vad vi lyckades hitta där i det gråkalla regnet.
Nåja, det är bara att bita ihop och ta nya tag och med tanke på att jag för övrigt haft en förträfflig fågelvecka med hela 3 kryss på med mina mått mätt ganska tunga arter. Kungsörn, Lappmes och Hökuggla så kan den där Jordugglan sitta där och trycka för sig själv.

Liknande inlägg

Svar

 1. Profilbild för Asio flammeus
  Asio flammeus

  Den behöver ju inte sitta där och trycka alldeles ensam, den har ju sällskap av en till. 🙂

  1. Profilbild för Gambleputti
   Gambleputti

   Jo det har du ju rätt i, men visa sig för mig vill de inte 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.