Recept på Blåbärsglögg

Björnbärsglöggen jag gjorde gick inte riktigt hem hos NPG så jag får ta nya tag. Noteras bör att både jag och Gidde som var min andra testperson tyckte att Jennys Björnbärsgkögg var utsökt så det måste vara NPG:s smak det är fel på 😉
Kom gärna med synpunkter om ni själva testat att göra den.
Nästa glögg blir ett säkert kort från förra året då jag gjorde nedanstående Blåbärsglögg med gott resultat och gott betyg från både NPG och Storasyster som egentligen inte är min syster.

Gambleputtis Blåbärsglögg

5 dl  rött vin
5 dl  blåbärssaft, (utspädd)
1 dl socker
2 st  kanelstång/stänger
2 bitar  pomeransskal
2 st  nejlikor, hela
0,5 dl  blåbär, (frysta)
Värm vin, blåbärssaft, socker och kryddor. Se till att det inte kokar.
Dra av kastrullen från plattan och lägg i blåbären.
Låt dra i c:a timme
Sila bort bären och kryddorna och häll upp i en julig butelj.
Här ska man inte vara rädd för att glöggen blir för söt när man smakar av den på kastrullen. Dragningstiden gör den lätt besk så det är bara bra om den känns för söt. Förra året fick jag tillsätta mer socker efteråt för att få den perfekt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.