Bofink i December

Damerna i församlingen Rodling/Karlsson var inte riktigt fit for fight i morse så jag och Lilleman åkte till Kolbäck för att hämta hem lite fågelfrö som Farmor hade åt oss. Vi passade också på att fylla bilen med skräp som skulle till återbruket.
När vi kom hem till Farmor och Farfar så hörde vi precis som förra gången vi var där domherrar som satt och ropade på varandra. Men den här gången hade vi tur för de satt i en rönn precis bredvid garaget, så nu fick äntligen Lilleman se en domherre. Han har ju hört dem 3-4 gånger redan. Tyvärr var det mest honor och den enda hane jag såg flög förbi och slog sig ned en bit in i skogen utan att han lyckades se den.
I Farmors äppelträd var det full fart på Blåmesar och Talgoxar. Inga entitor den här gången, men dock en Bofinkshona vilket inte direkt hör till vanligheterna i December. Två Större Hackspettar lyckades Lilleman upptäcka också. En art som kommit att bli lite av en favorit för Lilleman den senaste tiden.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.