Igår bad jag om lite tips för montering av pepparkakshus och en del tips har kommit in. Tänkte ge några hedersomnämnanden för innovation och sånt.
Pepparkakshus
Idiotsäkert tips: Det mest idiotsäkra tipset stod Storasyster (som egentligen inte är min syster) för som föreslog en gammal hederlig limpistol.
Kommentar: Med tanke på att huset ändå är dammigt och med största sannolikhet oätligt när julen är över så ser jag ingen anledning att limma ihop det med något ätligt.
Inovativt tips: Från @johahr på Twitter fick jag ett tips om att använda blockchoklad istället för socker
Kommentar: Låter helt klart spännande, men troligtvis inte lika snabbtorkande som socker. Däremot måste det smaka bättre om  man nu mot förmodan får för sig att äta upp hustet.
Rationellt tips: Från bror @Holmgren888 fick jag tips om att tillverka sockerstänger som man sedan smälte på med en brännare.
Kommentar: Ett inte alltför oväntat tips från en Hovmästare. Frågan jag ställer mig är om det inte vore ännu enklare att doppa bitarna ordentligt några gånger som när man stöper ljus, så att de har en fin sockerskorpa i de ändar där de ska fästas och sedan använda brännare.
Återstår att se vilken variant det blir nästa år, eller finns det fler förslag?