Det där med mössor dårå

Mössor
Jag gjorde en liten observation idag som gjorde mig en smula konfunderad. Jag var tillbaka på skolan jag en gång jobbade på där jag troligtvis och förhoppningsvis är ihågkommen för mitt hårdnackade motstånd mot regeln om att inte ha mössa på sig på skolan. Jag har tyckt lite om det här på bloggen också
I alla fall så är mössförbudet på skolan numera borttaget förutom i matsalen. Vilket i sig är märkligt med tanke på att folk som jobbar i matsalen MÅSTE ha huvudbonad på sig. Nog om detta nu. Ett steg i rätt riktning är taget.
Men det som gjorde mig konfunderad var att så fort en pojke kom in i matsalen med mössa på sig så var det oftast flera lärare som ingrep och påpekade för eleven att han skulle ta av sig mössan. Men när det sen kom en flicka in med mössa på sig så var det ingen som sa ett knyst. Nu valde hon att sätta sig bakom mig så jag såg aldrig om hon tog av sig mössan, men när jag reste mig så kollade jag och hon satt där mitt i synfältet för flera lärare med mössan på sig.
Ytterst märkligt beteende och jag borde nog ha påpekat detta för mina gamla kollegor innan jag bloggar om det, men jag valde denna gång att hålla tyst för att se om det kom någon reaktion, vilket det inte gjorde.
Jag vet att det är många som anser att det är fel att bära mössa i skolan, men tyvärr är det ingen som lyckats övertyga mig med några vettiga argument. Så hjälp mig nu någon med att förklara varför i hela friden det är så hemskt att bära mössa i ett klassrum eller i en korridor.
Sen vore det också intressant att få det förklarat varför i hela friden det är skillnad på pojkar och flickors huvudbonader, men det kan jag ta med dem det berör.
*noteras bör att jag själv avskyr att ha mössa på mig så mina åsikter om detta är rent politiska.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.