Kryssade Gråspett idag

Lilleman med kusin gick till pulkabacken med morfar. Flisan och NPG for med morbror och moster till Storheden för att köpa skidor.
Själv tog jag en tur till Gäddvik för att se om jag kunde hitta fågelmatningen och se om det rent av kunde vara något för Lilleman eller om det skulle vara för bökigt att dra med honom dit.
Parkerade bilen och tog fram länken från Norbottens Ornitologiska Förenings hemsida för att hitta matningen. När jag kliver ut ser jag att det där med google maps var helt överflödigt. 50 meter framför mig låg platsen och den var väl synlig från parkeringen om jag bara hade lyft blicken.
Talltita vid fågelmatningen Gäddviksundsvägen
Efter 13 sekunders promenad lutade jag mig mot en tall och hälsade på mesarna som för tillfället avnjöt dagens lunchbuffé. Talltitor, Talgoxar och efter ett tag några Tofsmesar (årskryss för mig). Efter ytterligare ett tag kom också en liten Svartmes på besök. Full fart hela tiden så att säga.
Plötsligt såg jag en Hackspett flyga iväg bland tallarna. Det gick snabbt så jag kunde inte med säkerhet fastställa arten, men Gråspett var en kandidat. Jag smög mig in en bit. (så bra man nu kan smyga på svag skare) Jag hörde en hackspett hacka. Dock inte i den riktningen den flyende fågeln flugit. Efter en kort stund hittade jag den hackande hackspetten och det var bara en Större Hackspett.
När jag vände så kom den andra hackspetten tillbaka och slog sig ned längst upp i en torr talltopp och nog var det en Gråspett allt.
Gråspett
En kort men lyckad liten tur för mig. Jag återvänder nog om någon dag med Lilleman. Lättillgängligt och gott om fart mest hela tiden. Precis vad som behövs för att hålla en 6-årings tålamod stången.
Nu ska jag kolla på smurfarna som Kusin K fick i Julklapp.


Kommentarer

2 svar till ”Kryssade Gråspett idag”

  1. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
    Tony Mesch på Facebook

    Härligt! Grattis!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.