Nya arter vid skogsmatningen idag

Gårdagens besök vid min skogsmatning var sådär. Några talgoxar och nötväckor och en blåmes och ingen tät trafik direkt. Jag antog att det var det varma vädret som gjorde att tillgången på insekter var tillräckligt för att mätta mesarna.
Eftersom vädret var likadant idag så övervägde jag att ta min rast inne i personalrummet idag, men när det var dags så tog jag min kamera och kikare och drog till skogs istället, vilket var tur för det första jag såg var en större hackspett. Jag har tidigare haft dem i närheten och hör dem nästan jämt. Men ingen har kommit fram och tagit för sig av maten.
större hackspett
 
Strax därefter kommer tofsmesen, som visserligen varit framme tidigare, men mest sporadiskt och väldigt försiktigt. Nu flög den fram och tillbaka och åt av både hampfrö, margarin och talgbollarna.
tofsmes
 
En svartmes dök också upp som hastigast, men då hann jag inte med med kameran. När jag satt beredd för att fånga den på bild om den dök upp igen var det dags för ytterligare en ny art då två entitor dök upp. Dessa var lika ivriga som tofsmesen och flög i skytteltrafik fram och tillbaka, men var mest intresserade av frön.
Nu var min rast snart slut och när jag reste mig från mitt gömställe så skrämde jag två nötskrikor som jag missat helt när de tog för sig av hasselnötterna jag strött ut runt matningen.
Totalt 4 nya arter idag kändes riktigt bra och på förmiddagen hade jag art nummer 62 på skolgården då en liten flock gråsiskor drog förbi.
entita


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.