Johan tittar i kikare
Dagen fortsatte där gårdagen slutade. Ett av köpingslagen hade nämligen rapporterat in en Tallsparv vid Stäholm så jag och Lilleman tog hjälp av storkusinen Fritjof med skjuts och fotografering.
På väg in mot gården mötte vi en del bilar vilket jag gärna ville tolka som ett gott tecken. Skådare åker sällan hem om de inte sett fågeln de vill se.
Väl framme blev vi snabbt nedslagna av parkeringsvakter som ville ha 20 kr vilket var överkomligt, men inte deras besked om att ingen sett Tallsparven under hela dagen.
Pådraget var också mindre än vad jag hade väntat mig, endast en skådare på plats.
Några kandidater lyckades jag hitta. En mycket blek Gulsparv kunde avfärdas direkt på plats. Sen gjorde jag ett fynd i ett av träden som var intressant. Ljuset gjorde det svårbedömt på plats, men jag tog några bilder genom tuben och kunde snabbt avfärda den när jag kom hem. 100% gulsparv, troligtvis samma bleka individ som jag såg i spillsädshögen.
Som vanligt när jag och Lilleman är ute på fågeläventyr så är ingen resa förgäves. Fasan, Gulsparv och Gråsparv blev årskryss för honom.