Kanske en SnösiskaFoto: Joachim Karlsson

Under vintern kommer gråsiskor i stora skaror söderut i Sverige och invaderar våra fågelbord vilket jag gillar.
Bland dem ska det också finnas Snösiskor om man nu klarar av att skilja på de små rastlösa rackarna när de flyger fram mellan radhustomternas fågelbord här på Norra Malmaberg.
Själv har jag inte orkat engagera mig i detta riktigt än, men en liten febersjuka idag fick mig att läsa på lite extra om hur man artbestämmer dessa Snösiskor i fält. Jag hittade dessutom några bra bilder på Snö och Gråsiskor tillsammans där man på ett pedagogiskt och bra sätt beskrev skillnaderna.
Att mina grannar några hus bort i radhuslängan dessutom rapporterat in Snösiksor till Svalan gör ju att jag från i morgon kommer att titta lite extra noga på mina Gråsiskor, för sannolikheten är ganska stor att det bland dem finns en och annan Snösiska.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.