Min z600 blev ju som sagt stulen på skolan jag jobbade på. Det är väl lätt att tro att det var någon klåfingrig elev som snodde den, men jag är för luttrad för att inte utesluta klåfingriga kollegor. Framförallt med tanke på att jag hade lagt ifrån mig den i ett personalarbetsrum som jag är tämligen säker på att jag låste. Men det är ingen idé att älta den historien. Återigen fick jag köra med en lånad telefon eftersom det fanns bindningstid kvar.

Sony Ericsson z800i

Sony Ericsson z800i
Turligt nog hade NPG tröttnat på sin enorma z800i. Den absolut fulaste telefonen jag någonsin haft i mina fickor. Stor och otymplig var den, men den hade en vridbar kamera så att man kunde köra videosamtal med den. Sen hade den en liten helt oanvändbar display på utsidan också.
Just i denna veva hade jag börjat smygjobba på huvudkontoret på Pysslingen och fick ganska snart en jobbmobil också.

Sony Ericsson z530i

Sony Ericsson z530i
Jag hade inga direkta krav på prestanda och funktioner på någon jobbtelefon. Hade dessutom ingen koll på vad jag behövde och hur mycket man kunde kräva så mitt ytterst ödmjuka och blyga val föll alltså på en z530 från SE. Med tanke på att jag hade en väldigt stor privat lur så var storleken på denna ganska bra, men ganska snart upptäckte jag att den hade vissa begränsningar när det gällde funktioner. Mailen var inte rolig att läsa i den t ex.
När jag sedan fick mitt jobbabonnemang uppgraderat till fastpris så att jag inte längre skulle behöva ett eget privatabonnemag så var det snart dags för byte och nästa lur blev min första smartphone och samtidigt min första HTC.
HTC
HTC s730
Det här var långt före iOS och Android så operativet var Windows Mobile och även om telefonen ser ut som en klump från 1900-talet så var detta en riktig värstinglur för bara 4-5 år sedan. Inga problem att kolla mailen, läsa office-dokument och surfa på nätet med den här. Några få appar fanns det väl också fast ingen kallade dem appar.
Tidigare hände inte så värst mycket på mobilmarknaden. Visst spottades det ut ny modeller titt som tätt från alla tillverkare men man behövde inte bry sig så mycket om prestanda. Antal Megapixlar i kameran och batteritid i standby-läge var väl i princip det man tittade på. Men nu började det hända saker på Smartphone-marknaden. Både Google och Apple hade lanserat sina mobiler och Microsoft hade all anledning att vara oroliga vilket de dumt nog inte verkade vara. Exchangestödet var fortfarande bäst i WM så även nästa lur blev en Windows.

HTC S740


I princip samma telefon som min tidgare HTC men med den skillnad att denna var grymt mycket snyggare och hade ett skönare tangentbord. Men utseendet är inte allt ska jag villigt erkänna. Denna telefon var ytterst ömtålig och glaset gick lätt sönder så redan efter några månader var den sprucken och mycket fulare än den förra.
Jag stod ut med den ett halvår lite drygt sen tog jag saken i egna händer och skaffade….
Fortsättning följer.