Fåglar i focus

fågelöga
Idag var jag en kort sväng på fågelskådarmässan Fåglar i Focus som anordnas i Westerqvarn i Mölntorp. Lite mingel med andra skådare, utställning av foton och optik. Kul att testa kikare, men inte lika roligt att titta på prislappen. En Zeiss eller Swarovski skulle inte vara fel, men jag håller till godo med mina budgetvarianter tills vidare.
Vi hade årsmöte i VOF också, men det var ganska snabbt överstökat, Avtackade en ordförande som avgick, fikade och minglade vidare.
Vädret som började lite halvmulet blev bättre och bättre ju längre dagen gick så när jag kom hem gjorde jag i ordning en rejäl matsäck till mig och Lilleman och sen fick det bli lördagsmiddag i skogen.
Vi började med en tur till Frövisjön på vägen ut satt en fjällvråk med ett nyslaget byte bara 50 meter från vägen. Vi stannade och tittade och när den lyfte så visade det sig vara en tofsvipa som den knappt orkade lyfta.
Väl framme var det ett 15-tal storspovar som spatserade omkring på andra sidan sjön. Stjärtänder hittade vi också, annars var det inget nytt för oss där. Bergänderna var kvar åtminstone 4 av dem. Bruna kärrhökar kivades om de få boplatser som finns i sjön.
Vi stannade en dryg halvtimme innan vi begav oss vidare.
Strax utanför Skultuna hittade vi Rödvingetrast. Minst två st på en gräsplan, som flög iväg när vi stannade, men de slog sig ned i ett träd inte långt därifrån så vi fick se dem ett tag. Vi lyckades också se årets första Bergfink och Lilleman fick se årets första Sädesärla.
Sen fick vi också en god titt på filuren jag har på bild här ovan. Någon som inte pratat med mig som kan ge sig på en gissning vem ögonen tillhör?
Med det flyt vi kände idag så avslutade vi med en tur till Bocksjön för att eventuellt få se en Jorduggla, men det finns inga Jordugglor. Det måste vara en myt.
Sista anhalten blev vid Lundaledens slut vid Bjurhovdaskogen där vi stannade för att se om vi kunde se någon Morkulla, men det lyckades vi inte med. Däremot fick vi höra duellerande Taltrastar.
Jo föresten vi såg minst 30 rådjur och en Kronhjort också.
Nu sover Lilleman gott och i morgon tänker jag ta min hundrade art för i år. Frågan är bara vilken jag ska ta?


Kommentarer

Ett svar till ”Fåglar i focus”

  1. Profilbild för Tony Mesch på Facebook
    Tony Mesch på Facebook

    Shit! Kom in på fika nästa gång ni är här o kollar kronhjort o rådjur! > Ger er dubbla kryss bara ni säger hej…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.