Under en period med bloggtorka våren 2016 kom jag på idén att presentera fåglar jag fotat för att ha något att skriva om då och då.

Långa stunder har det varit det enda jag publicerat på bloggen, så det var verkligen en lösning. Kanske var det också en form av konstgjord andning för en blogg jag saknade inspiration att skriva något annat på.

Var det på det viset så funkade det i alla fall. Bloggen överlevde och tillsammans med det lilla tillägget ”On this day” där jag presenterar minnen från bloggen så insåg jag hur viktig bloggen trots allt är för mig. Det är min journal, en krönika över mitt liv. Något jag uppskattar att gå tillbaka till och läsa.

Visst skriver jag som om jag skrev till mina läsare och stundtals har jag haft ganska många läsare, men just nu är det inga stora mängder och troligtvis är den framtida jag min allra viktigaste läsare.

När jag började presentera fåglar jag fotat hade jag fotograferat 227 arter och jag antydde att siffran troligtvis skulle öka vilket den gjort under de 6 år jag plitat ner små anekdoter och korta fakta om dessa fåglar.

271 arter har jag fotograferat nu och för tillfället är det mest mobilbilder jag fotar. Antingen handhållna vid ringmärkning eller genom tubkikaren. Kameran tar jag sällan med ut i fält nu för tiden.

237 arter av dessa 271 är presenterade här på bloggen vilket gör att jag har 34 fåglar kvar att presentera. Med tempot just nu med färre än en i veckan så kommer det säkert ta ett år till, men det kan svänga fort. När semestern är slut så sjunker säkert bloggtempot igen och då är det bra att ha ”fåglar jag fotat” att ta till.

Sen kommer jag säkert få någon ny art i mina arkiv innan allt är klart.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.