Mysig tur med Lilleman

Fotbollscup inklusive disco med Felle hela helgen gjorde att jag inte fick så mycket tid till min fågelskådning under lördagen. Söndagen skulle ge lite tid och en härfågel i Ramsberg lockade en smula.
Nu satte väder och negativa rapporter från andra skådare punkt för den utflykten så det blev film och mys för hela slanten istället. När filmen var slut så sken solen igen och jag och Lilleman gjorde oss i ordning och gav oss ut till Frövisjön som vi inte besökt på ett tag.
Det första som mötte oss där var en vacker fjällvråk som ryttlande födosökte över strandängarna.
Fjällvråk
Hösten vid frövisjön sjuder inte av samma liv som våren, men det var ändå en hel del fågel på plats nu. grågäss, gräsänder, bläsänder, en stjärtand, sångsvanar, storskrake, en salskrakshona mm.
I den södra strandkanten betade en flock på runt 35 spetsbergsgäss.
spetsbergsgås
När vi skulle åka så slog mig tanken att de nog skulle gå att få några riktigt fina bilder på dem om man stannade vid en skogsdunge som låg intill vägen. max 100 meters avstånd skulle det vara ungefär.
Sagt och gjort vände vi bilen och trixade in den på en liten ficka som fanns där och smög tyst upp på kullen. Där stod gässen så fint och betade. Jag startade kameran och började zooma då flocken plötsligt lyfte och flög över sjön.
Om det var vi som skrämde iväg dem vet jag inte, men de måste vara bra kinkiga för så nära var vi inte. En smula snopet kändes det i alla fall.
Sen avslutade vi kvällen med att speja efter varg i skogarna norr om Skultuna, men det enda vi såg var en orrhöna som flög upp framför bilen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.