…jag tycker det ser lite fånigt ut med en massa inlägg om fågelåret på raken.
Jag behöver lite utfyllnad mellan dessa inlägg som jag skriver mest som en dokumentation för egen del, så oavsett om de uppskattas eller ej kommer jag att fortsätta att skriva dem.
Vi var ut och årskryssade slaguggla idag. En ganska tråkig obs, där ugglan upptäcktes i en torrtall och innan Lilleman hunnit se den så lättar den och försvinner från hygget och över skogen. Lite som när han missade tjädern på hackspettsturen, men det går fler tåg. Slaguggla verkar det finnas gott om där uppe i Möklintaskogarna.
På samma hygge hittade vi också en hökuggla och den fick vi studera en lite längre stund, men med tanke på alla hökugglor vi sett i år kändes den inte alls lika spännande som slagugglan.
Bäst var annars de större korsnäbbar som tjattrande drog förbi bland grantopparna.
Nu ska jag samanställa lite statistik och skriva om fåglar jag mötte i Juli