Äntligen en riktig vinterutflykt

Första December och knarrande snö. Bättre förutsättningar får man inte för en vinterfågelutflykt. NPG var på   någon kursgård i Ramnäs med jobbet så jag fick båda ungarna med mig till matningen i närheten av Rönnby strax utanför Västerås.
Det var första gången jag besökte den matningen och jag hade egentligen ingen aning om var den låg och hur långt det var att gå dit. Jag hade en föreställning om en liten enkel matning intill ett motionsspår som låg nära bebyggelsen, men det var en bit att gå och matningen var alls inte liten och enkel utan en ganska stor matning mitt ute i skogen.
Nötkråka låg högst upp på önskelistan och vi hade med oss hasselnötter för att locka in den, men där blev det tji. Näst högst på listan låg bra bilder på tofsmes, men också där fick jag gå hem med oförrättat ärende. Jag hade en sittandes fint på en gren och fokusen inställd och skulle precis trycka av när skärmen plötsligt blev helt röd. Det var Lilleman som råkade gå förbi och när han passerat så var mesen borta.
Lilleman däremot lyckades fånga två tofsmesar på samma bild.
Tofsmesar
Jag gick inte helt lottlös från turen jag heller, för det kom en trädkrypare dit och en sådan saknar jag i mitt fotoarkiv. Den var dessutom så vänlig att den stannade länge och höll sig på samma ställe hela tiden.
trädkrypare
Vi hade planerat att också besöka matningen vid Ekliden som ligger på andra sidan Skultunavägen vid Rönnby, men vintern bet ganska hårt på oss där i skogen så vi avstod och begav oss istället hem till värmen och alla våra pilfinkar.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.