Stoppa inbjudningar på facebook

Facebook
 
Spel och applikationer på Facebook är kul och praktiskt och de flesta av oss har säkert hittat någon app eller något spel vi gillar där.
Baksidan av det hela är att skaparna av dessa applikationer och spel vill sprida dem vidare och därför finns det inbyggda funktioner för att bjuda in vänner. Vissa är väldigt tydliga och som användare får man både en och två chanser att undvika att spamma sina vänner. Andra spyr ur sig inbjudningar utan att man som användare har en aning om detta.
Själv har jag nyligen börjat spela Farmville2 och i det spelet och de flesta andra lönar det sig att ha många vänner som också spelar. Jag försöker givetvis undvika att skicka inbjudningar till folk som inte bett om dem, men det är inte alltid så lätt och ibland klickar man fel. Dessutom har en del personer kanske testat spelet och sen inte tagit bort det och då ser den personen aktiv ut i spelet.
Detta leder givetvis till irritation när man dag efter dag får sitt flöde fyllt av en massa inbjudningar till spel och appar som man inte är intresserad av, och duktiga som vi är har vi lärt oss att man inte ska klicka på sådant man inte är intresserad av eller misstänker vara något fuffens, därför ignorerar vi det och hoppas att det ska försvinna av sig själv.
Det gör det inte och det hjälper inte att skriva statusuppdateringar om att slippa dessa. ;en det finns sätt att bli av med dessa dryga inbjudningar och så länge utvecklarna håller sig till Facebooks policy så är det den enskilde användarens egen sak att hålla sitt flöde rent från dessa. Här nedan presenterar jag steg för steg två enkla sätt att blockera applikationer och spel.

Blockera applikationer via applikationscenter

Skrolla ner en bit i den vänstra menyn på din facebookstartsida tills du hittar Applikationscenter och klicka på det.
blocka_appc_meny
I Applikationscenter så skrollar man ner en bit i menyn tills man hittar Förfrågningar och klickar på det
blocka_förfr_meny
Här ser du en lista på alla förfrågningar från applikationer och spel du har fått från dina vänner, en del kanske är önskade, men jag misstänker att de flesta är oönskade eftersom du läser denna guide om hur man blockerar en applikation på Facebook.
Välj en förfrågan från en app du vill blockera och klicka på krysset längst ned till höger
blocka_förfr_app_x
Nu plockas denna förfrågan bort, men innan den tas bort helt får du en möjlighet att utföra lite mer
Klicka på Blockera Valfritt_AppNamn enligt bilden nedan så blockeras appen och du slipper fler förfrågningar från denna applikation.
blocka_app_blocka
Om du har en vän som spelar alla spel utan hänsyn till andra vänner och som därför spammar dig med nya spelförfrågningar hela tiden kan du också välja det lite mer drastiska att ignorera alla förfrågningar från den  vännen. Tänk dock på att det gäller alla förfrågningar så du kanske missar någon seriös förfrågan i framtiden.
När du klickat på länken får du en fråga om du vill blockera applikationen.
Klicka på Bekräfta (det går att häva blockeringen senare. Mer om detta lite längre ned)
blocka_app_bekräfta
Det hela avslutas med att du får upp en ruta om att blockeringen genomförts
blocka_app_stäng
Klicka på Stäng och det bör se ut som nedan
blocka_app_blockerad
Nästa gång du besöker Applikationscenter kommer denna förfrågan att vara borta

Blockera applikationer via Sekretessinställningar

Den andra vägen att blockera appar på Facebook är via dina sekretessinställningar, här kan du också häva blockeringar som du ångrat.
Börja med att klicka på det lilla kugghjulet uppe i menyn till höger och välj Sekretessinställningar i menyn som kommer ned.
Blocka_sekretess_meny
I menyn till höger hittar du Blockera några rader ner. Klicka där
blocka_sekretess_blocka_meny
Nu kommer du till en sida där du kan hantera alla blockeringar, både applikationer och personer.
Längst ned hittar du Blockera applikationer.
I sökfönstret kan du skriva in applikationen du vill blockera och när den dyker upp i rullgardinen är det bara att klicka på den så blockeras den.
Blocka_sekretess_blockera_applikation
När man blockerar applikationer den här vägen får man inga frågor om det är ok så om man inte håller fingrarna i styr kan man lätt råka blockera fel app.
Tack och lov är det lika enkelt att häva blockeringen. De senast blockerade applikationerna dyker upp längst ned i listan, så det är bara att scrolla ner och klicka på Ta bort blockering så försvinner den utan frågor och krusiduller.
blocka_häv_blockering
Har du problem med en specifik vän som skickar många inbjudningar så kan du hantera denne även här. Scrolla upp till Blockera applikationsinbjudningar och fyll i din väns namn precis som du fyllde i applikationsnamnet tidigare.
blocka_app_vän
Så där, nu ska du slippa en massa oönskade inbjudningar.
 


Kommentarer

8 svar till ”Stoppa inbjudningar på facebook”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.