Dag 3 i Härjedalen

Idag är det lite varmare ute, men vinden är fortfarande jobbig och byig. Eftersom vi haft två riktigt bra fågeldagar redan där vi hittade de flesta av våra målarter så bestämde vi att ta det lugnt idag och satsa på en tidig morgon och lite skådning på fjället innan vi börjar bege oss hemåt igen.
ren
 
Anledningen till detta val var väderleksprognoserna som utlovat mojnande vind under natten. Prognoserna uppdateras ju hela tiden och som det ser ut nu så kommer vinden att avta ännu tidigare vilket gör att vi med största sannolikhet kommer att ändra oss igen och ge oss upp på Flatruet redan ikväll. Med matsäck, godis och kaffe kommer vi att satsa på en kväll med dubbelbeckasiner och bättre fotomöjligheter på småfåglar som förhoppningsvis kommer att skulka mindre i buskarna om vinden avtar.
Nu slappar vi och packar ihop våra saker och laddar för en brakmiddag innan vi ger oss iväg upp igen.
I morgon styr vi kosan mot Idre och Nipfjället och en visit hos kusinen innan vi åker hem till Västerås igen.


Kommentarer

Ett svar till ”Dag 3 i Härjedalen”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.