I väntan på våren

Vintern kan i bland vara spännande, med vackert väder och spännande besök på vintermatningar med trevliga fågelmöten.
Eller så kan den vara grå och tråkig utan några riktigt spännande fågelmöten.
Då kan jag få tid att planera exkursioner, eller som jag gjorde nyss. Gå igenom gamla foton och se om jag missat något.
Sävsångare
Just den här bilden kommer jag ihåg. När jag tog den så var jag besviken på att vasstråna var i vägen. Jag kollade bara på den i kamerans display och förde över den till datorns arkiv utan att titta mer på den.
Nu när jag tittade på den igen, så kändes den mer spännande trots att vassen är i vägen. Den känns ju faktiskt riktigt levande och illustrerar på ett bra sätt hur man ser sävsångare i det fria. I vassen, och sjunger de inte blir det sällan några längre observationer.
Den är fotad direkt efter en regnskur som fått både mig och fågeln att bli dyblöta. Men den kämpar idogt med att finna föda åt sina ungar, som lockade ivrigt runt omkring.
Kul möte att minnas som väcker en längtan till våren och sommaren.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.