Kryssat under uppehållet – Större gulbena

Jag tänkte ju skriva om alla kryss jag fått under mitt långa blogguppehåll och jag tar dem i kronologisk ordning. Först ut är större gulbena.

Gulbenan upptäktes i Halland strax innan jul 2017 och återupptäcktes sedan i mellandagarna. Ganska snabbt fick den smeknamnet större julbena av glada julfirande kryssare. Jag och Benjamin hade tyvärr ingen möjlighet att åka ner i mellandagarna utan valde att vaska det krysset.
Nu bar det sig dock inte bättre än att fågeln stannade och stannade och stannade och vi som hade planerat in en liten vintertripp till Halland och Skåne i början av februari höll koll på artportalen och BirdAlarm och började känna oss ganska hoppfulla.
När det var dags att åka var den fortfarande kvar och avresedagen var det snöstorm hela vägen ner vilket gjorde att vi långa stunder fick åka 40 km/h. Ingen bekväm hastighet när man vill komma fram och kryssa.
Till slut passerade vi dock Göteborg och med en halvtimme kvar till stranden där gulbenan höll till så kom det efterlängtade larmet. Nu var det bara att parkera bilen och bege sig mot de andra skådarna ute på stranden. Ett lättinhängt kryss på en fågel som såg ut som en gluttsnäppa ungefär.
Det skulle bli mer kryss under vår vistelse i Halland, men det kommer i nästa inlägg.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.