Fåglar jag fotat – större gulbena

Profilbild för Johan Karlsson

Större gulbena är en amerikansk vadare, inte helt olik vår egen gluttsnäppa. Då och då dundrar det fram orkaner som får flyttande fåglar ur kurs och har de tur lyckas de hamna i Europa och övervintra här istället för att flyga förgäves och dö av svält.

Vid julen 2017 upptäcktes en större gulbena nere i Halland. Vi hade ingen möjlighet att åka ner då, men den valde att stanna länge och till sportlovet tog jag och Benjamin en liten minisemester ner till Halland och passade samtidigt på att kryssa vattenpiplärka och jobba på vår årslista.

Fotot är taget genom tuben och blir tyvärr inte bättre än så här.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.