Fåglar jag fotat – svartpannad törnskata

Profilbild för Johan Karlsson

Innan man började skåda på riktigt hade jag inte sett en enda törnskata. I alla fall ingen jag uppfattat som törnskata. Då är ju ändå vår egna törnskata inte så svår att få syn på. Men man måste ha koll på var man ska leta efter den.

Att det då och då även dök upp ovanliga törnskator som inte hörde hemma här hade jag noll koll på. Men 2012 dök det upp en svartpannad törnskata strax norr om Hjälstaviken och då passade jag och Benjamin på att åka dit.

Vi letade i fel buskar och när vi så smått började ge upp hoppet kom det en annan skådare till platsen och påpekade att den satt i en gran åt andra hållet.

Bara att vända på tuben och kryssa alltså.

Det dyker upp svartpannade törnskator då och då och jag har försökt någon gång att få se den igen, men den vägrar hamna på min dubbellista.

*dubbellista = lista på fåglar man sett minst två gånger.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.