Fåglar jag fotat – törnskata

Törnskata är en fågel jag tror är förbisedd av många. Den är inte jättevanlig, men ändå tillräckligt vanlig för att jag kände mig riktigt säker på att jag skulle hitta en vid mitt jobb när jag började där. Det tog ett litet drygt läsår innan jag hittade någon, men jag gjorde det.

De äter insekter och är riktigt duktiga på det. Om man ser en skalbagge spetsad på en törntagg så kan man vara säker på att det är en törnskata som varit framme. De sparar nämligen mat i skafferier på det sättet.

Man ser dem ofta sitta på en upphöjd position och sedan gör de utfall ner i högt gräs och kommer relativt ofta tillbaka med ett byte i näbben.

Bilden ovan fotade jag i Hjälstaviken på sensommaren 2017.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.