Sportlov i Halland – dag 3

Idag hade vi inte mycket på agendan. Vi skulle städa våra rum och göra oss klara för att åka hem och vi skulle göra ett nytt försök på dvärgsparven. Sen skulle vi dra ut på hemfärden och göra ett besök vid Getterön.

Dvärgsparven var väldigt samarbetsvillig idag. Den satt under mataren när vi kom fram och höll sig där hela tiden. Lite oroväckande stilla faktiskt och på artportalen uttrycker Anders Wirdheim också sin oro. Den är stilla och sitter på marken med uppburrade fjädrar mest hela tiden.

Ett ganska kort stopp fick det bli innan vi for upp mot Varberg och Getterön där vi ganska snabbt kunde hänga in havsörn på vår reselista. Efter lite rotande och en omgruppering kunde vi även finna en snatterand och med den arten slutade resans artjakt.

Vi gjorde ett besök på Gubbanäsan, men där blev det mest fika och njuta av vädret innan vi rullade hemåt.

91 arter fick vi ihop totalt och för min del slutade det med 24 årskryss och idag blev dvärgsparven det enda årskrysset. Benjamin drog ihop 26 årskryss.

Nu är det bara att invänta våren här hemma. För det var riktigt jobbigt att lämna sjungande sånglärkor och komma hem till is, snö och kyla.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.