Trådarängsmorgon igen

Tisdag är skådarmorgon för mig och nu kommer det att bli en hel del Trådarängarna för mig. Ganska skönt att ha så pass nära till jobbet från en riktig fågellokal. Den är kanske inte lika bra som Asköviken eller Frövisjön, men närheten gör den riktigt bra som lokal för lite skådning innan jobbet.

När isen går upp så kommer jag att kunna alternera den med lite sjöfågelskådning över Ridöfjärden, men tills dess håller jag mig vid plattformen i norra delen av ängarna.

Idag var det en ganska disig och gråkall morgon och gässen störs nog av att bonden jobbar på vallen vilket är lite tråkigt, men ingenting att göra något åt. Jag får ta ett stopp ute vid vägen någon gång och spana av åkrarna mellan Irsta och Gäddeholm för där samlas det mer gäss intill en anlagd våtmark.

Så värst mycket hade inte hänt här sen förra tisdagen. Lite färre gäss kanske, ungefär samma antal sånglärkor och dubbeltrasten satt fortfarande bland mistlarna intill plattformen och knarrade.

Ett 15-tal starar var nytillkomna och i skogen upp mot Dyborg hörde jag en spillkråkas trummande, annars kändes det som att våren stått still vilket den också gjort. Ungefär samma temperaturer och samma vind sen sist.

Men kaffet och frukostmackan smakade gott och om en vecka får jag hoppas att solen värmer lite mer och att det anlänt lite mer fågel.

Efter jobbet skulle min dotter åka och jobba i 2 timmar och jag och Benjamin passade då på att ge oss ut till Gäddan igen för att lyssna efter ugglor. Vi tog samma promenad som jag brukar gå på mina lunchraster. Ingen uggla, men det var mysigt att gå där i månskenet. Vi gjorde ett försök nere vid hamnen också. Där var det inte tyst, men det var sångsvan och gäss som kacklade där. Mest grågäss men kanske också någon bläsgås.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.