Minnen från bloggen

Jag har ju med blandad frekvens hållit liv i denna blogg sen sommaren 2006 så det närmar sig 16 år snart.

Under alla dessa år har den ändrat karaktär och framförallt har det jag bloggat om ändrats. Från början handlade det mycket om mitt pappaliv och om AIK, sen har bloggen följt min vardag och under de år jag pendlade till Stockholm så blev det en hel del om det och jag var ganska snabb att haka på när sociala medier slog igenom på bred front.

Nu handlar näst intill alla inlägg om fåglar och fågelskådning vilket också speglar min vardag och det mesta av min fritid.

Jag har medvetet valt att inte skriva så mycket jobbrelaterat, men ett och annat blogginlägg om jobbet letar sig ändå in.

När man skrivit så länge och så mycket så blir det lätt att man inte kommer ihåg allt man skrivit. Därför har jag några plugins som letar upp gamla inlägg åt mig. Dels har jag ”relaterade inlägg” som visar liknande inlägg under varje inlägg. Sen hittade jag ett tillägg som visar äldre inlägg som är skrivna just denna dag fast tidigare år. Ett ganska bra tillägg när man skriver om fågelskådning faktiskt. Då får man upp inlägg om lyckade ugglekvällar, första lärkan m.m. samtidigt som våren kommer.

En del inlägg får en att fundera på vad man sysslade med och hur man tänkte, men andra inlägg kan överraska åt andra hållet. ”Det där lät ju klokt, har jag verkligen skrivit det där?”

Sen kan man hitta roliga idéer till bloggen som fallit i glömska, som en bloggserie på 4 inlägg om saker fågelskådare säger. Den tror jag att jag vill sparka liv i igen. För den kan bli kul.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.