En kväll vid Frövisjön

Vad härligt att solen är uppe så pass länge. Nu hinner man skåda efter jobbet även om man jobbar länge och inte är ute efter ugglor.

Idag hade jag inte planerat att skåda något, men när jag kom hem så larmades en stäpphök vid Frövisjön. Jag fick ju se en stäpphök i söndags men Benjamin missade den så jag tänkte att det kunde vara läge att fylla på frövisjölistan för året med lite nya arter och tog med honom dit.

Någon stäpphök såg vi inte, men vi spenderade ändå hela kvällen där och betade av art efter art.

För min del blev det 3 västmanlandsårskryss och ett helt gäng med nya arter på frövisjölistan 2022. För Benjamins del blev det 2 nya årskryss och 7 västmanlandsårskryss.

Men mest av allt njöt vi av livet i sjön och de fem mindre sångsvanarna som stannat i sjön riktigt länge. Nu ser vi fram emot ännu fler fåglar som anländer och ett riktigt roligt påskrally.

I morgon drar jag till Asköviken med jobbet och på torsdag börjar Påskrallyt så då får jag jobba hårt med kikaren från skolgården och sen dra en tur ut på kvällen för att sedan ta en dag i skogen under långfredagen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.