Asköviken med fritids

Profilbild för Johan Karlsson

Idag styrde vi mot Asköviken med fritids. En efterlängtad utflykt för min del.

Jag stängde på skolan och började först klockan 9 så jag passade på att åka ut till Naturskolan och dricka morgonkaffe med mina gamla kollegor. Det var både bra och dåligt. Bra för att det var väldigt trevligt, men dåligt för att jag verkligen längtade tillbaka.

Men var sak har sin tid och just nu ligger mitt fokus på att vara med och bygga Gäddeholmsskolan. Ett projekt som är riktigt spännande. Vi är faktiskt en viktig del i ett samhällsbygge där.

Dagen ute i Asköviken var helt underbar om man frågar mig. Jag tog hand om de äldsta eleverna och tillsammans med en kollega gick vi ut till fågeltornet. Givetvis stannade vi till och kollade på ormar, blåsippor och fåglar längs vägen.

Den senaste tidens snö hade nästan smällt bort helt och nu var det översvämmade strandängar som sjöd av liv. Beckasiner, rödbenor, tofsvipor, gäss och änder.

Ute vid tornet var det inte fullt lika mycket liv, men vi fick se en brun kärrhök på nära håll och vid lunch uppenbarade sig den mäktiga havsörnen.

Jag var mest förtjust i en skedandshane, men den väckte inte så stort intresse hos eleverna. Som vanligt!

Jag konstaterade att jag rör mig lite för lite på tornsidan av viken, för när jag gick igenom vad jag hört och sett där idag kunde jag fylla på min årslista i viken ganska mycket. Svartmes, kungsfågel, taltrast m fl hör man inte så mycket på andra sidan.

I morgon startar Påskrallyt så då gäller det att vara på tårna. Jag funderar på om jag ska ta en morgontur till Gäddeholms hamn och se om Ridöfjärden bjuder på några rastande sjöfåglar. Det börjar bli dags för alfågel, sjöorre och svärta att stanna till hos oss någon dag.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.