Förmiddagspromenad på Joberg

Förmiddagspromenad på Joberg

Det finns gott om fågellokaler runt om Västerås som slår Johannisbergs vattenpark med hästlängder, men när man väger in tillgänglighet och min egen lathet så passar denna våtmark utmärkt. Att den dessutom är ny väcker min nyfikenhet hur den ska utvecklas, så jag kan inte låta bli att besöka den ganska frekvent just nu.

Inget nytt idag, men jag bestämde mig för att ta tid på mig och räkna fåglar lite mer noggrant. Det är svårt att räkna exakt eftersom det är några dammar att hålla koll på och fåglar flyger mellan dem.

Sen passade jag på att träna på att digiscopa (fota med mobilen genom tubkikaren) En gräsandshona som ligger still och skyddar 6 ungar blev ett bra första objekt.

Jag stannade sen till för att spela lite Pokémon GO och då hade en sånglärka den goda smaken att slå sig ned precis framför mig, så jag avbröt Pokémon och började fota istället.

Skönt väder är det också och jag bävar för den värme som enligt SMHI är på väg in söderifrån. Vi ska ha sträckskådning i Kvicksund och det förvarnas om 32 graders värme. Solhatt och en hel del vatten lär det bli.

Nedklottrat den

av

Kategori:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg