Jag bytte tema

Jag bytte tema

Det regnar ute, så jag fastnade vid datorn och konstaterade att temat jag använder till bloggen behövde uppdateras. Jag har varit ganska nöjd med det temat och under åren har jag anpassat det så att det fungerar ganska smidigt och visar det jag vill visa där jag vill visa det.

Det enda jag stört mig på är att varje gång jag uppdaterar temat så vill temat visa mina utvalda bilder längst upp på varje inlägg. Något jag stör mig på det grövsta eftersom jag använder bilder i inläggen och då blir det dubbla bilder. Det hela hade väl varit ok om jag startat med det temat och inte lagt in den utvalda bilden mitt i texten, men nu har jag haft bloggen i 16 år och har mängder av inlägg som då ser fula ut.

Jag har löst det hela genom att gå in och redigera koden så att den utvalda bilden försvinner från enskilda inlägg. Men nu var jag trött på det och dessutom lite nyfiken på nya funktioner som inte funkar med de äldre temat. Så jag valde det senaste temat som kommer bundlat med WP och där kan man faktiskt bygga sitt eget tema.

Så jag har ägnat eftermiddagen åt att pilla med block och temakomponenter för att få till ett utseende som jag är någorlunda nöjd med. Jag har en del att lära innan jag vågar mig på att mixtra allt för mycket.

Kul när det regnar och man inte orkar ge sig ut och skåda.

Tyck gärna till om utseendet på Facebook eller varför inte kommentera här på bloggen. Det var länge sedan jag fick en kommentar.

Nedklottrat den

av

Kategori:


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg