En helg i Falsterbo

Falsterbo Horse Show känner många till, men det finns ett evenemang som är lite bättre. Falsterbo Bird Show. Fågelskådare från hela Sverige och lite till samlas för att spana efter sträckande fåglar, mingla och lyssna på trevliga föreläsningar.

Som nybliven medlem i styrelsen för BirdLife Sverige kändes detta som ett givet tillfälle att visa upp mig och mingla med folk, dels våra anställda och dels från andra delar av Sverige.

För mig var detta det första besöket på detta evenemang. Tidsmässigt är detta en tid då det händer en hel del hemma i Mälardalen fågelmässigt så det har aldrig blivit av att vi åkt ned. Vi har prioriterat blåhakar och ringmärkning på hemmaplan.

Ur ett fågelperspektiv så hade det nog varit klokare att stanna hemma i år också. Folk med mer rutin från Falsterbo gnällde om hur dåligt med fågel det var och jag kan hålla med dem. Samtidigt var det full aktivitet hemma vid vår nya ringmärkningsplats vid Hamre våtmark där vi äntligen fick ringmärka blåhake.

Foto: Benjamin Rodling

Men jag har haft supertrevliga dagar i Falsterbo där jag umgåtts med likasinnade och hunnit med en del skådning också även om rovfågelsträcket lämnade en hel del att önska.

Fredag-Söndag har jag hjälpt till att prata om BirdLife Sveriges verksamhet för alla som tittat förbi, men jag har också ätit gott och skrattat och haft trevligt tillsammans med alla andra.

Enda smolket i bägaren var att jag råkade tappa min tubkikare så att ockularet åkte på en smäll och blev väldigt konstigt. Det fungerade inte som det ska. Zoomen slutade att fungera utan när jag vred på zoomen så ändrades skärpan och skärperatten betedde sig också lite märkligt.

Som tur var hade Naturbutiken en kikardoktor på plats i tältet intill vårt, så jag lämnade in min 10 år gamla tub för en välbehövlig service. Sen har jag sådan tur att jag har snälla vänner så att jag får låna en tub under tiden jag är utan.

Nu sitter jag på tåget mot Stockholm där jag byter till ett tåg mot Västerås.


Kommentarer

Ett svar till ”En helg i Falsterbo”

  1. […] råkade tappa tuben i golvet när jag var nere i Falsterbo. Tur i oturen hade vi en kikardoktor i Naturbutikens tält intill vårt på mässan så jag kunde lämna in den samma […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.