Skogsmatning idag

Profilbild för Johan Karlsson

Vi har startat upp vår matning hemma nu i helgen. Med tanke på hur dyrt det är med fågelmat är det väl tur att vi mest har mesar hos oss. Skulle vi få 100 pilfinkar kommer de att ruinera oss.

Trots att vi hade matningen hemma så valde vi ändå att ge oss ut i skogen och besöka nötkråkematningen uppe i Skillberg.

Benjamin som snöat in på Novemberlistan behövde nötkråka och svartmes och det är alltid trevligt med lite skogsskådning nu när vintern är på ingång.

Nötkråkan kom ganska omgående och försåg sig med hasselnötter som vi bjöd på och en efter en kunde vi checka av alla skogsmesar och med både svartmes och nötkråka var Benjamin nöjd. En liten stund extra stannade vi för att eventuellt lyckas få in gråspett som vi båda saknar på årslistan.

Tyvärr blev det inget årskryss, så vi åkte upp mot Öjesjön och matningen där. Gott om tofsmes och större hackspett var det där och även en förbiflygande orre som Benjamin missade. (Vet inte om han saknade den på sin novemberlista)

Här finns det också ganska goda chanser på örn om vädret är bra, men vindstilla och mulet väder brukar det bli glest med örnar. Vi fick en havsörn på väg därifrån i närheten av Rörbosjön.

Nu var vi dock hungriga och gav oss hemmåt, men först ett stopp för att handla lite mat och godis och då fick vi se en duvhök.

På det hela taget en bra skådardag för att vara en gråkall novemberdag.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.