Medelåldern

Det finns vissa saker som hör medelåldern till. Att hålla hastigheten på vägarna, att vakna innan klockan ringer. Att gå och lägga sig efter På spåret på fredagkvällar osv.

Inga saker som imponerar på en 25-åring, men ack så skönt det är att vakna upp pigg en lördag morgon och jag kommer fram trots att jag håller hastigheten, dessutom är det ett ypperligt sätt att hålla nere bränslekostnader för bilen.

Sen finns det saker jag inte uppskattar, som att min mage inte alltid är överens med mig om vad som är gott eller inte. Eller som nu när jag var till tandläkaren och påbörjade en rotfyllning.

Fram till det senaste halvåret har jag mest skrattat när jag gått till tandläkaren. Visst har jag fått skäll av min tandhygienist eftersom jag haft problem med tandsten och inte gjort rent ordentligt mellan tänderna. Men jag har inte lagat en tand sen jag gick på mellanstadiet.

Nu har jag åkt på två kariesangrepp de senaste gångerna jag varit dit och lagade en tand i våras och nu en till. Den sista var på gränsen till att behöva rotfyllas och jag skulle hojta till om den temporära lagningen inte hjälpte utan gav besvär.

Besvär är en definitionsfråga. Jag kände mig inte bekväm och ilningar av kylan och ont om jag tuggade direkt på tanden kunde jag kanske leva med till nästa besök. Men sen slog det mig att detta kanske blir värre och om det smäller till ordentligt under julen blir det inte så kul.

Så jag ringde tandläkaren och meddelade att det nog var bäst att han tog en titt på tanden igen. Så nu har jag rensat rotkanalen och ska rotfylla min första tand.

….och inte fick jag något klistermärke


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.