Fåglar jag fotat – kornsparv

Jag har ju aldrig kamera med mig längre, utan de bilder jag får på fåglar nu är för det mesta fotade med mobilen genom tubkikaren. Ibland har man ju dessutom tur att kunna fota fåglar direkt med mobilen, men det är ganska sällan och för det mesta går det inte att se vad det är då. Men jag vet ju vad det är eftersom jag sett fågeln i kikaren innan.

Under vår vistelse på Öland under sportlovet 2023 så hade vi kornsparv inte långt från vandrarhemmet vi bodde på och givetvis tog vi en promenad dit. Tack och lov tog vi med tubkikaren som vi kunde ställa upp och betrakta och fotografera de relativt tråkigt färgade men ack så charmiga fåglarna. Totalt 4 st var det där.

Det är först under de senaster 2-3 åren som kornsparv börjat etablera sig på Öland. Tidigare var det Skåne som gällde om man ville hitta kornsparv i Sverige.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.