Julkalender med uppdrag

Idag introducerade jag Naturuppdragets julkalender för mina elever på fritids. Naturuppdraget ett verktyg som är framtaget av BirdLife Sverige där man genom att lösa uppdrag i olika svårighetsgrader kan lära sig mer om naturen.

Julkalendern pytsar ut ett uppdrag om dagen under december vilket passar vår avdelning på Fritids bra. Vi vill inte att alla ska göra samma sak hela tiden utan vill erbjuda en palett med olika aktiviteter. Uppdraget presenterar vi på samlingen och de som nappar på det får jobba med det.

Vi har många naturintresserade i gruppen så jag tror inte att det kommer att vara svårt. Men är det något uppdrag ingen nappar på så får det bli så.

Dagens uppdrag var att hitta och sedan skapa en koltrast på något sätt. Lätt som en plätt sa våra elever. Vi har koltrastar på vår matning utanför. Sen blev det knepigare. Hur skulle man skapa en koltrast.

Till slut fick det bli Lego.

Riktigt snyggt tycker jag att det blev. Själv blev jag också inspirerad och byggde den lilla koltrasten.

Att vi under läsåret har ett gemensamt tema för hela Västerås stad med Gaming tycker jag också passar in här.

Hur ska vi få in natur i gaming var det någon som undrade på introduktionssmötet. Med Naturuppdraget så klart.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.