Vi testar Burger Devil

För några veckor sedan så skrev jag om hur besviken jag blev på RibHaus som efter att ha varit ensamma på topp som Västerås hamburgerhak nummer 1. De var så bra att det inte fanns någon 2:a och 3:a på listan. Knappt någon fyra heller.

Med ny ägare har deras kvalité försämrats enormt och vi har fått ge oss ut på jakt efter nya ställen att käka burgare på.

Vi har testat de flesta hamburgerhaken i stan och har väl vår lista i det närmaste klar. Men två ställen som vi läst och hört om värda att testa har vi inte besökt. Nu är det bara en av dessa kvar att testa. Den ena är ZigZag burger som är en food-truck med riktigt goda burgare enligt de som testat. Den andra är Burger Devil som vi testade idag.

Burger Devil ligger i det gamla gatuköket som sedan blev Frasses vid Ingomacken på Bäckby. När vi kliver in så känner vi igen oss. Stolar och bord är fortfarande kvar från när det var Frasses och så även de röda plastbrickorna. Där stannade våra minuspoäng. De har målat om och om man bortser från de brandgula frassestolarna så är interiören riktigt trevlig och inbjudande.

Gott om burgare att välja på och man blev ju nästan proppmätt av att läsa deras menyer. En small låg på 120 gram och de hade medium och large på det. Hur stora de var frågade jag inte. Jag tycker att 120 gram räcker gott. Hamburgare ska smaka bra. Vill man bara ha en massa kött kan man lika bra gå till Sibylla.

Jag valde en Wild West Burger med cheddarost, bacon, BBQ-sås, vitlöksdressing, rödlök och sallad. Benjamin valde en Onion Delux Burger med cheddarost, tryffelmayo, lökringar, picklad löl, rödlök och rostad lök.

Två riktigt snyggt komponerade burgare och goda var de också. Lagom stekta och brödet perfekt rostat. Jag spiller lätt när jag äter hamburgare och tycker att dåligt komponerade burgare med för rinniga såser är ett satans påfund. Så blev inte fallet idag. Burgaren höll ihop bra och jag blev bara lite kladdig på fingrarna. Smaken satt kvar länge i munnen och jag gillade verkligen vad jag åt.

Stället och burgarna påminde faktiskt om Sveriges bästa roadside burgers som man hittar efter E18 på Burger House i Ölme.

Pommesen som vi fick till kan gärna få bli snäppet bättre. Det var inget fel på dem, men de stack inte ut. De smakade vanlig pommes bara. Jag har dock läst recensioner om att deras specialpommes med klägg på ska vara bra. Jag undviker dock dessa större pommes på de flesta ställen jag besöker eftersom det blir för mycket. Jag gillar inte att bli proppmätt.

Västeråslistan

Jag har inget betygsystem för burgarhak i stan, men jag har en lista som så smått börjar bli klar. Toppen är riktigt jämn och vad jag väljer beror nog mycket på vad jag själv är ute efter just då.

  1. Bastard Burgers
  2. Burger Devil
  3. Hamburgeriet
  4. Brödernas
  5. Chucky Burgers
  6. ….
  7. ….
  8. RibHaus
  9. Aram’s burger

Nu ska vi få tillfälle att testa ZigZag burger och tar gärna emot tips på fler ställen i Västerås som serverar bra burgare.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.