Stämplat ut från station

Idag stämplade jag ut från Kvismaren. Vi har en märkning här hemma som ska genomföras i morgon och rummet jag bodde i behövdes till personal för det trastsångarprojekt som drivs på Kvismaren. Nu får Benjamin och M klara sig själva ett tag innan nästa person dyker upp om en vecka eller så.

Jag hann med 4 heldagar vilket var riktigt roligt synd bara att man kom igång med engelskan lagom tills det var dags att åka hem.

Idag märkte vi på Vallen. Den märkplats som ligger närmast stationen och som funnits länge. Vallen är den vall som skapades på 50-talet för att få bukt med återkommande översvämningar. Tack vare den har vi också Fågelsjön som är en rest av Östra Kvismaren.

Jag började morgonen med att plurra i en av nätgatorna. Jag var dum nog att tro att det gick att kliva ner vid sidan av spången. Men just där var det ett djupt dike så det blev en simtur med händerna över huvudet för att hålla fågelpåsarna torra.

Här var det mest rörsångare, sävsångare och sävsparv, men också en del törnsångare som fångades på åkersidan av vallen. Vi fångade också 3 trastsångare och då kallades personal från det projektet in. En ung trastsångare förseddes med en logger och förhoppningsvis återvänder den nästa år och då får de reda på vart den övervintrat och vilken väg den flugit.

Runt lunch började det blåsa kraftigt och mörka moln tornade upp sig så vi började packa ihop. 27 nät utspridda längs en kilometer tar man inte in i en hast och vid en av gatorna längst från märkplatsen hade blåsten fått vattnet att stiga så det var bara att ge sig tillbaka och hämta stövlarna.

Nåväl, nu är jag hemma och i morgon märker vi på hemmaplan.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.