Kolbäck förr och nu

Profilbild för johankarlsson

Till skillnad från min bror, som bara använder Internet till en massa saker som i slutändan kräver att jag får rädda hans dator, så burkar jag använda internet till att ge mig lite historisk och kulturell bildning.
Den här bilden fotograferad i Kobäck sprang jag på.

Jag vet att jag har en och annan Kolbäckare eller exilkolbäckare som besöker sidan frekvent, och nu undrar jag om någon av er vet var bilden är tagen?
Kolbäck, foto, historia

Liknande inlägg

Svar

 1. Profilbild för Guovza
  Guovza

  Det är väl taget vid nuvarande busstationen har jag för mig

 2. Profilbild för Bror
  Bror

  Det Kolbäck jag kommer ifrån så stavas Kolbäck så här inte Kobäck Klantskalle ……. 🙂

 3. Profilbild för Mattias

  Det borde vara nära åsen. Dock är det svårt att placera husen i bakgrunden om det skulle vara dagens busstation. Jag tror vi tittar på åsen med stationshuset i ryggen. Vem vet…. vad är svaret? Och du vet väl att kreatur.se är ledig?

 4. Profilbild för Mattias

  Nu är kreatur.se inte ledigt längre. 🙂

 5. Profilbild för Gambleputti

  Det är Stationsgatan, husen i bakgrunden ligger där Konsum och Posten låg när vi var små. Nu ligger Handelsbanken och Pizzerian där.
  Huset till vänster på bilden är Ellas kiosk.

 6. Profilbild för Gambleputti

  Har du någon tanke med kreatur.se?

 7. Profilbild för Mattias

  Ingen tanke alls, vi kan väl hitta på nåt med all dötid vi har?

 8. Profilbild för Anders
  Anders

  Är det inte Nisses folkvagnsbuss som syns på bilden? Den vi blev skjutsade i till fotbollsmatcherna? Framför huset kan man skymta bröderna Karlsson – klädda för scoutläger. Johan är den något kortare personen – men det förstår väl alla? (Det ser i och för sig ut som en gullig liten flicka…. hmm, men det måste var Johan ändå.)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.