Morkullesträck

Härom veckan var jag ute i skogen på en kvällspromenad och stötte då på morkullor som sträckte.
För er som inte vet vad Morkullesträck är, så flyger hanarna under kvällen varv efter varv samma väg för att imponera på honor.
morkulla
Fördelen med Morkullan är att om man hittar ett ställe den sträcker på, så kan man återvända dit och vara säker på att få se dem igen. Fram till 1999 fick man dessutom jaga dessa fåglar under sommaren, men nu är det kikare som gäller.
Då platsen ligger på behändigt promenad/cykel avstånd från vårt hem, tog jag idag med mig Flisan på en kvällstur. Efter 5 observationer fick myggorna oss att ge upp. av de 5 är jag tämligen säker på att det var minst 3 individer. Kul med en så utpräglad skogsfågel så nära inpå staden.

1 kommentar

  1. Vad kul med kullorna, dem ska man se på Svinskogen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Godisgris.se

Tema av Anders NorenUpp ↑