Vari ligger kuppen?

Enligt Aftonbladets rubriksättare har TV4 gjort en kupp när de köpte rättigheterna till all svensk fotboll. Landslaget, Allsvenskan, Superettan och all damfotboll (den måste ju ingå så att K-mark får några matcher han hänger med i).

Jag har läst artikeln framlänges och baklänges men lyckas inte hitta någon kupp. De har helt enkelt bara köpt rättigheterna.
Avtalet som löper 2011-2015 är värt 300 miljoner mer än föregående period, och så långt är väl allting bra, men min erfarenhet av TV4 och fotboll är inte den bästa. De kan verkligen konsten att förstöra fotbollsupplevelsen med egocentriska programledare och allmänt okunniga bisittare. De två i särklass största fotbollsmördarfiaskon denna kanal lyckats med är den idiotiska idén att bryta matcher för en snabb målintervju i direktsändning och deras slakt av fotbollsgalan genom att dra marginalisera de svenska serierna i jakt på fler tittare.
För övrigt hoppas jag att storklubbarna tar tag i taktpinnen och får SEF att se över fördelningen av den del av avtalet om gäller Allsvenskan. För det känns inte kul att som supporter försörja småklubbar utan ambitioner. Vill svensk fotboll att svenska fotbollsklubbar ska lyckas i Europa någon gång måste de våga låta de stora bli ännu större. Att ha världens jämnaste fotbollsliga är inte vägen till framgång då det snarare bakbinder topplagen. Jag skulle inte alls ha något emot en Allsvenska med AIK, IFK Göteborg och malmö ff  som stabila topplag, och djurgården, IF Elfsborg och Helsingborgs IF som uppstickare.


Kommentarer

2 svar till ”Vari ligger kuppen?”

 1. Någon kupp är det inte tal om. Som med allt annat så handlar det om att betala mest, och det kunde TV4-gruppen göra.
  Visst är det kul med seriösa satsningar på Svensk fotboll – men jag anar att vi ändå inte kommer få se så exceptionellt mycket Allsvenskan / Superettan i TV.
  Man pratar också om att Viasat på något sätt skulle missgynnas av detta, men sanning lär väl utvisa att de får rättigheterna till Premier League. På något sätt hör den hemma där, om Jonas Dahlqvist får återförenas med Niklas Holmgren så har vi Englesk fotboll när det är som bäst – på svensk mark.
  .-= Swedbergs senaste blog ..Steen sänkte Columbus =-.

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Jag tror som du, att vi inte kommer att märka någon större skillnad på Allsvenska matcher i TV-rutan. TV4 har väl haft möjlighet att sända bra många fler matcher än vad de gjort under föregående period, så varför skulle de plötsligt börja sända fler nu?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.