Mitt besök på Falwty Towers

I Torsdags skrev jag på Facebook att jag hamnat på Falwty Towers utan någon mer förklaring så jag tänkte förklara min statusuppdatering här.
Jag var i Visby med jobbet och vi bodde på Hotell Solhem. Ett litet och riktigt mysigt hotell precis utanför ringmuren vid skansport.
Falwty Towers
Eftersom det just nu inte är någon direkt högsäsong så var det lite småödsligt på hotellet och när vi skulle äta var vi ensamma i restaurangen. Någon personal syntes inte heller till.
Jag skämtade lite om att det var lite som Falwty Towers. Mest för att det var ganska folktomt. Skämtet blev lite roligare när det faktiskt dyker upp en kvinnlig variant av Manuel för att ta vår beställning. Hon frågade på lite halvtaskig svenska efter våra rumsnummer, men vi påpekade att vi inte ville ta det på rummet utan vi skulle betala direkt.
– Ja ja svarade hon och insisterade på att få vårt rumsnummer. Efter två försök att få henne att fatta att vi ville betala direkt så gav vi upp och lät Manuella att skriva det på rummet.
Därefter beställde vi. Chefen funderade på en chiligryta och undrade vad det var i den, men ändrade sig sedan till lasange som jag redan beställt.
10 minuter senare dyker Manuella sedan upp med TADA! Två st Chiligrytor!
Vi sitter där och tittar frågande på våra tallrikar och undrar om Lasangen verkligen ska se ut så?
– No No NO! Chiligryta
– Men vi beställde Lasange svarar vi i mun på  varandra
– No No NO! Lasange svarar Manuella och rusar ut i köket och kommer snart tillbaka med Lasange
Det enda som saknades för att kvällen skulle bli helt perfekt i ett strikt Falwty Towers perspektiv var att en långbent hotellchef hade serverat Lasangen och försökt släta över hela chiliinsidenten, men man kan inte få allt.
På det stora hela tycker jag riktigt synd om Manuella, två gäster som beställer samma sak är ingen svår beställning, så för henne måste kvällen klassats som katastrof. Men hon reparerade det snabbt och lasangen var god. Sen gillar jag Falwty Towers så det var en riktigt lyckad middag i mina ögon.
Allting måste inte vara så perfekt hela tiden. Alla kan göra fel och det är faktiskt de små knasigheterna man kommer ihåg och som ger livet lite krydda.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.