Till sjukgymnasten

Idag är det dags för återbesök hos sjukgymnasten
Frågan är om jag gjort min hemläxa ordentligt.

Försöka vara uppe och röra sig så mycket som möjligt?

Jo här har jag nog gjort så gott jag kan. Jag har börjat med små korta promenader för och eftermiddag och utökat längden vartefter jag känt att rygg och ischiasnerv tillåtit det. Det har visserligen gått upp och ner lite och några dagar har allt varit frid och fröjd, medan vissa dagar har känts piss. Jag har i alla fall upptäckt att kroppen känns piggare på kvällarna så eftermiddagspromenaden har flyttats eller kompleterats med en kvällspromenad.

Stretchövningar?

Nja – nog för att jag gjort den övning jag fått av Sjukgymnasten, men jag skulle nog ha kunnat gjort den oftare. 2-3 gånger om dagen har det blivit. Faktum är att jag aldrig frågade hur ofta jag skulle göra den, så det kanske rent av är helt ok, men eftersom jag tycker att sådana här övningar är helt urtråkiga så hade jag redan innan jag kommit hem från vårdcentralen förra gången dåligt samvete över att jag inte skulle stretcha lika mycket som jag borde.

Smärtstillande?

Helt fenomenalt vad mina små tabeltter har gjort underverk. Ganska intressant att min Sjukgymnast såg ganska frågande ut till att jag ännu inte fått något smärtstillande när jag kom på mitt första besök. När jag ringde till Vårdcentralen hade jag ju blivit hänvisad direkt till Sjukgymnastiken utan att först få träffa någon läkare, vilket ledde till att jag fick fira jul med ett osmärtstillat diskbråck.

Att jag dessutom råkade bli hård i magen, gjorde att jag fick vara med om en upplevelse som enligt min gissning är så nära en förlossning en man kan komma.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.