SD är ledsna på SVT

Profilbild för johankarlsson

SVT Humor
Såg i Expressen att Sverigedemokraterna är lite ledsna och tycker att de blivit orättvist behandlade av SVT.
Det hela handlar alltså om den i Sverige världsberömda felsägningen av Margareta Sandstedt, där hon dribblar bort sig med siffrorna och lyckas få 400 000 Euro till 40 000 – miljardet kronor. Hon hade alltså inte räknat fel och totalsumman på 40 biljoner (Ja det heter inte tusen miljarder, det heter en biljon) stämmer. Det var summan i Euro hon hade fel på.
I alla fall lade SVT-Humor upp det hysteriskt roliga klippet på sin sajt och i mitt tycke hade det varit tjänstefel att inte göra det. Den uppfattningen delar inte SD:s pressekreterare Martin Kinnunen som tycker att det är ett oseriöst sätt att bedriva politiks bevakning på.
Hallå? Har du hört talas om satir Martin? SVT bedriver inte bara nyhetsbevakning utan är ett mediebolag med ett brett spektra. Hade Rapport lagt upp klippet hade jag köpt Kinnunens resonemang, men nu var det SVT-Humor som la upp det och varför skulle de inte göra det när verkligheten lyckas med bättre humor och satir än vad någon av deras skribenter och manusförfattare skulle lyckas med.
För övrigt är det fascinerande att ingen reagerade på felsägningen/-räkningen när Margareta ställde sin fråga. Inte hon själv, inte Fredrik Reinfeldt eller någon annan heller.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.