Gnälliga kändisar

Varför ska kändisar börja yra om näthat så fort de får mothugg på nätet.
Visst finns det rena nötter som verkar ha någon form av sexuell avvikelse där de tänder på att hänga på forum, bloggar och alla stora dagstidningars sidor och bara provocera. Visst kan man kalla det näthat, men som van internetanvändare rycker jag mest på axlarna åt det och kallar det vid sitt rätt namn ”TROLL”
Nu var det inte dessa ensamma stackare jag skulle skriva om utan om kändisar som viftar med ”näthatsflaggan” lika lätt som sverigedemokrater viftar med ”PK-flaggan” så fort de får mothugg som de inte kan bemöta.
För ett tag sedan var det Birro som drog till Italien för att näthatet var så hemskt. Han kanske borde tänka lite på vad han skriver i sina krönikor innan han börjar gnälla, för till skillnad från dem så var mycket av det drev som drog fram på twitter mot honom faktiskt ganska konstruktivt.
Just nu är det Mårten Andersson som får mothugg på twitter för att folk där tycker att hans bok där han samlar de roligaste tweeten är helt meningslös och jag kan hålla med dem. Vill jag läsa roliga tweets av roliga personer följer jag dem på Twitter. Inte fan går jag och köper en bok. Att han dessutom är en ganska tråkig twittrare själv gör ju inte saken bättre.
Men värst är i alla fall detta gnäll med följande ryggkliande från andra kändisar som försöker bräcka varandra i hur hemsk illa de tycker om alla oss som säger vad vi tycker på Twitter och på Bloggar.
Nä tacka vet jag Petra Mede hon fick utstå etter värre näthat än både Mårten och Birro tillsammans, men hon tog det som en man och på frågan hur det kändes svarade hon något i stil med. Jag vill bli sedd och hörd och om de blir arga på mig så har de sett och hört mig, det vore värre om det var tyst.
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.