Delstatsbryderi

Eftersom jag har en femteklassare hemma så har ”Smartare än en femteklassare” blivit ett trevligt program att titta på tillsammans.
Givetvis klarar jag alla frågor och skryter vitt och brett om att jag är smartare än en femteklassare. Vi har också så smått börjat utmana varandra, jag och min femteklassare.
USA
Idag kom dråpslaget för mig. Första frågan var förvisso enkel. Hur många delstater finns det i USA? Till skillnad från många som tror att det är 52 så vet jag att det är 50 delstater. Dråpslaget blev följdfrågan som kom fram efter lite diskussion och av någon anledning påstod jag att jag kunde alla delstater.
Första försöket gav 39 delstater, men med lite gnuggande på geniknölarna har jag värkt fram några till så nu är jag uppe i 47. En siffra som säkert är bättre än medelamerikanen, men jag ska ju kunna alla.
Det första stoppet på 39 var på prärien, så då hade jag åtminstone en bild av var jag skulle komma på delstatsnamn, men nu när det är 3 kvar har jag ingen aning om var någonstans i staterna det saknas någon.
Här är listan på de delstater jag kommit på och jag reserverar mig för eventuella stavfel.
Vermont, New Hampshire, Maine, Delaware, New York, New Jersey, Conneticut, Pensylvania, Masachuset, Illinois, Michigan, Minnesota, Indiana, Ohio, Idaho, North Dakota, South Dakota, Oregon, Washington, Kansas, Oklahoma, Montana, California, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Louisianna, Florida, Missisippi, Georgia, Virginia, West Virginia, South Carolina, North Carolina, Tennesee, Missouri, Alabama, Nebraska, Arkansas, Hawaii, Alaska, Kentucky, Colorado, Whyoming, Utah, Wisconsin.
Någon som ser vilka 3 jag missat?
Edit: Nu har jag värkt fram de återstående 3 men det krävdes två livlinor.
Rhode Island kom jag på själv
Iowa blev jag räddad av Irre (Tusen tack)
och till sist blev jag tvungen att kika på google maps för att upptäcka att det var Maryland jag missat.
Här kan du testa om du själv klarar de 50 delstaterna. 10 minuter har du på dig.


Kommentarer

11 svar till ”Delstatsbryderi”

 1. Shit också jag skulle ju gå och lägga mig nu blev jag sittandes här ist stirrandes på kartan. Rhode Island har du missat. Ska fundera lite till, återkommer 🙂

 2. Iowa

  1. Tack, nu är det bara en kvar och jag är säker på att det är en liten rackare i hörnet

 3. Nej. 🙂

  1. Det är säkert någon liten jävel uppe i nordöstra hörnet jag missat, men är lite osäker nere i södern också. Jag får lyssna på lite Country så kanske jag kommer på en till 🙂

 4. Kom på en till: Rode Island

  1. Hahaha Great minds think alike 😉

  2. Den såsade du fram!!!

 5. Maryland kom jag på efter att ha gett upp, och det roliga var att den fanns med på den första listan med 39 som jag skrev för hand.

  1. Bra nu kan jag gå och lägga mig 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.