Gnällballar


Att tjuvlyssna på på folk när man åker tåg kan vara Underhållande, som när en kvinna högt och tydligt pratade men någon väninna i mobilen om en otrohetsaffär hon hade med sin chef. Lärorikt som när två snubbar satt och diskuterade bra och snabblagade maträtter som passar ungar i alla åldrar.
Men ganska ofta kan det bli smått irriterande och då framför allt när tågtrafik och SJ är ämnet, vilket är ganska vanligt när man åker tåg.
För det första vet alla pendlare att tågtrafiken inte fungerar vilket gör ämnet ganska tråkigt. För det andra är det så otroligt många som inte verkar begripa ett smack utan bara gnäller på allt som har med SJ att göra.
Idag har jag lyssnat på en snubbe som för det första verkade tro att SJ fortfarande var ett statligt verk, dessutom hade han mage att gnälla på ombordpersonalen och tyckte att de var stelbenta och inte tillräckligt serviceinriktade. Som exempel på denna stelbenthet tog han upp en gång när han glömt sitt pendlarkort och tågvärden/-mästaren ville att han då skulle lösa biljett.
Vad fan tror folk om ombordpersonalen och om SJ? Varför ska de acceptera att folk åker gratis på tåget när ingen annan rörelse förväntas bjuda på det. Skulle han tycka att SF är stelbenta om samma sak hände när han skulle gå på Bio, eller skulle han försöka snylta till sig en gratislunch för att han glömt rikskupongerna hemma och sen spy galla över dålig service på varenda lunchrestaurang han blev nekad lunch på.
Jag orkar inte gå in på vilka som bär skulden till att tågtrafiken inte fungerar i Sverige, men ombordpersonalen på SJ sköter sig för det mesta exemplariskt och om resten av SJ fungerade lika bra som dem så skulle SJ vara ett av sveriges populäraste företag.

Nedklottrat den

av

Kategori:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg