7 saker som stör min pendlarvardag

1. Folk som står till vänster

Det är världens enklaste regel. Rulltrappor är inte till för att stå i, de är till för att underlätta transporten från ett plan till ett annat. Det snabbaste sättet att ta sig upp för en rulltrappa är att gå i den som en vanlig trappa, men utanför Stockholms tunnelbanenät är det lögn i helvete att ta sig fram gående i en rulltrappa för där står folk i bredd och pratar. Gå på café om ni vill prata, då kan ni dessutom sitta och njuta av en kopp kaffe samtidigt och undviker att göra livet surt för andra pendlare. I rulltrappor står man till höger och går till vänster och det borde det vara lag på.

2. Folk som tvärstannar

På väg in på eller ut från olika kollektiva färdmedel eller direkt efter rulltrappor och entréer så har folk en oerhörd förmåga att tvärstanna. Hallå! Bor ni i skogen eller är ni så självupptagna att ni inte har den blekaste om att kollektivtrafik som tåg och bussar och gemensamma ytor som Stationer besöks och används av fler personer. Jag kan förstå att det kan vara lite förvirrande att veta åt vilket håll man ska gå, men att ta 3 extra steg bort från dörren så att andra personer som också ska fram kan komma förbi.

3. Sätesockupanter

Ni som sätter er på yttersta sätet på tåg och bussar. Vad är det för fel på er? Är ni rädda för att ramla ut eller har ni någon slags social fobi som gör att ni vill ha ett dubbelsäte för er själva? Återigen så är tåg och bussar allmänna transportmedel och vill man inte dela utrymmet med andra kan man med fördel cykla, eller köp två biljetter i alla fall.

4. Enkelköer till dubbla kassor

Två kassor öppna men bara en lång kö som räcker ända ut ur butiken. Så urbota korkat och de uppkommer bara för att folk är rädda för att välja fel kö. Varför uppstår detta fenomen nästan bara på Pressbyrån? Skapa två köer så kan man kanske ta sig fram i butiken om man vill hitta något från hyllorna.

5. Att köa till ingenting

Här kan man inte skylla på något mer än de som planerade byggnader och passager, men det är så fruktansvärt irriterande att stå i kö för att gå upp för en trappa eller rulltrappa. Bygg snabbare rulltrappor, och fler uppgångar.

6. Gnäll

Jag är ganska säker på att de största gnällspikarna på tåg är de som åker sällan. Tåg kommer inte i tid jämt, men man kommer fram. Det kan dessutom inte ha undgått någon att SJ har enorma problem de senaste åren, så planera för i helvete era resor med marginaler så att ni slipper sitta och gnälla och störa oss som klarar av att ta detta med en axelrykning, eller skaffa en blogg där ni kan skriva om hur hemskt det är att åka tåg med gnälliga medpassagerare.

7. Folk som tränger sig

Att lite fräckt smita före en kö har jag nog gjort själv någon gång och det stör mig inte så mycket. Däremot blir jag riktigt sur på folk som ska tränga sig in på tåg innan folk har gått av. Chansen att få en bra plats ökar inte för att ni beter er som svin, däremot ökar chansen för att ni en dag råkar trampa på fel person när ni försöker buffla er fram.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.