Grattis Lilleman 200 X

Profilbild för johankarlsson

Jag och lilleman har haft en liten tävling om vem som först skulle nå 200 arter. Han totalt och jag för Västmanland i år. Matchen var jämn och vi följdes åt från 190 någonstans. Vid 199 bromsades det dock upp för oss båda och vi stod på just 199 ganska länge båda två.
svartpannad törnskata
I och med att vädret försämrats har Lilleman inte varit lika motiverad så det blev jag som drog det längsta strået och fick min 200:e art för året i Västmanland i och med berglärkan i Asköviken för några veckor sedan.
Chanserna har dock inte saknats för Lilleman. Blå kärrhök har jag sett när han valt att inte följa med, likaså avstod han ett ganska enkelt kryss när en Härfågel fanns inte långt från kusinen i gävle förra helgen när vi var där.
Nu planerade jag att skriva ett liknande inlägg som när jag närmade mig 200 totalt, där jag räknade upp ett antal kandidater och listade för och nackdelar.
För att få fram enkla och sannolika kandidater för årstiden gjorde jag en jämförelse mellan hans lista och min för att se vilka som saknades. Det jag upptäckte då var att han saknade Ängspiplärka, en art vi såg mängder av på Nipfjället tidigare i år, men på grund av dålig internetförbindelse inte rapporterade in direkt och sedan föll det tydligen i glömska.
Detta gör att det faktiskt var han som vann kampen mot mig i och med den svartpannade törnskatan den 2:a oktober.
Så grattis Lilleman till din 200:e art och till segern mot mig i vår interna tävling.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.