Det här med att vabba

Profilbild för johankarlsson

Vab igen :(, Vabruari 🙁 Jaha, så var det dags för vab IGEN!!!!
Alla som har barn i vabb-åldern känner igen dessa statusar från facebook. På twitter är de inte lika frekvent förekommande, men de finns där också.
VAB
 
Bilden var det första jag fick upp när jag googlade på VAB och det är en fransk variant. De tar då verkligen barnsjukvård på allvar de där fransoserna.
Missförstå mig nu inte. Jag tycker absolut inte att det är kul när barnen är sjuka, men måste vi vara så otroligt negativt inställda till det här med att vabba. Det är ju egentligen en otrolig förmån vi har att få vara hemma med barnen när de behöver oss som mest.
Jag suckar också mellan varven, men negativ energi kring barns förkylningar och kräksjukor lär knappast bota dem så jag försöker alltid att se det från den ljusa sidan och det går att lista mängder med saker som faktiskt är positivt med att vabba.

  • Jag får en eller flera heldagar med mitt barn
  • Jag får kolla på Phineas och Ferb hela dagen
  • I och med att barnen är de som (oftast) blir sjuka först, minskar min egen sjukfrånvaro (jag slipper i alla fall karensdagen)
  • Jag får en möjlighet att hinna med annat som jag inte hinner med hemma på helgerna
  • Jag ger en vikarie på jobbet ett arbetstillfälle
  • Man får äta glass i stora lass

Ni ser, listan kan göras hur lång som helst, och så länge barnen är små får jobbet finna sig i att prioriteras bort när de är sjuka.
Om vi alla vore lite mer positivt inställda till vabb så valde vi troligtvis att vabba lite mer, eller rättare sagt lite tidigare och om barnen fick stanna hemma från förskolor och skolor tidigare i sina förkylningar så skulle de inte hinna smitta ner sina kompisar och det skulle leda till friskare barn
Alltså

Vabba mer så vabbar vi mindre!

Liknande inlägg

Svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.