Jag skulle kunna skriva en roman om den här dagen, men jag nöjer mig med en liten bilderbok.
Dagen började där den slutade igår, med en svart rödstjärt vid lantmännens silo i Västerås. Gårdagens obs var en kort drill och sen försvann den. Idag på morgonen sjöng den däremot riktigt bra från toppen av silon.
Svart rödstjärt
 
Efter denna snabba titt så slog jag följe med en skådarveteran som kunde hjälpa mig att peka ut var på notudden de mindre strandpiparna brukade hålla till, vilket gav mig dagens första årskryss, men inga bilder på piparna.
Raskt iväg mot Hässlö för en stilla promenad mot Gäddeholm och det nya fågeltornet de byggt där och jag hann knappt ur bilen innan årskryss nummer 2. En svartvit flugsnappare.
svartvit flugsnappare
 
Jag hade hoppats på en rördrom i hässlösundet, men den höll tyst. Någon trevande flämtning hörde jag, men de störande ljuden från gäss och skrattmåsar gjorde att jag inte med bestämdhet kunde säga att det var just en rördrom.
Vid trådarön var det dags för årskryss nummer 3 när en taltrast satt och sjöng. Framme vid tornet hittade jag ytterligare två taltrastar som letade mask tillsammans med en dubbeltrast. Annars var det ganska dålig fart på trådarängarna. Gott om lärkor och tofsvipor och några krickor. När jag började packa ihop mina saker överumplades jag av ett läte jag inte riktigt kunde placera. Efter att ha lyssnat igenom några kandidater i mobilen kom jag fram till att det var en Trädlärka. Årskryss nummer 4.
Strax innan jag kom till bilen så landade en flock med trädpiplärkor i en asp. Årskryss nummer 5
Trädpiplärka
 
Nu åkte jag hem och tog igen mig lite och en liten lätt lunch innan jag skjutsade NPG och Lilleman till Filmstaden. Felle och jag fortsatte ut mot Asköviken där vi bjöds på ett riktigt exklusivt års och västmanlandskryss i form av en fjällgås. Tyvärr på för lång avstånd för att låta sig fotas men vi fick en hel del andra bilder.
RödbenaRödbena
Brun Kärrhök (Felicia)brun kärrhök
 
Fiskgjuse
fiskgjuse
Dagen avslutades sedan med att jag och Lilleman tog en tur till Frövisjön där han kryssade hornuggla.
hornuggla
 
Stjärtand, bläsgås, brunand och sädgås lyckades vi också hitta där, men gransångaren som jag på förhand ville ha lyckades hålla tyst.